Prestao mandat dosadašnjem sazivu Skupštine Beograda

|   Info
Na konstitutivnoj sednici Skupštine Beograda odbornici su usvojili izveštaj verifikacione komisije, čime je prestao mandat dosadašnjem sazivu, gradonačelniku i izvršnim organima grada, koji će, ipak, svoje funkcije obavljati do izbora novih.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Posle toga, na dnevnom redu je izbor predsednika Skupštine grada, a predsedavajući Toma Fila dao je polučasovnu pauzu, kako bi se usaglasili predlozi.

Sam početak sednice je, tokom rasprave o izveštaju verifikacione komisije, protekao u polemici između odbornika Srpske napredne stranke (SNS) i koalicije Moramo, koja je pitala po kom osnovu sednici kao odbornik prisustvuje Aleksandar Šapić, jer je on predsednik opštine Novi Beograd.

Odbornici SNS su potom koaliciju Moramo prozvali da su strani plaćenici, jer primaju novac iz inostranstva, na šta je jedan od lidera te koalicije Dobrica Veselinović poručio da se ne sme rušiti ugled institucije kao što je Skupština grada i najavio da više neće moći da se radi kao do sada, jer će u parlamentu Beograda postojati konstruktivna opozicija.

Predsedavajući Fila je prekinuo tu polemuku, ocenjujući da ona ne vodi nikuda, i stavio na dnevni red tačku o izboru predsednika Skupštine Beograda.