Prijem za spacioce žene i dva deteta iz požara na Čukarici

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić primio je danas u Starom dvoru Bojana Ivkovića i Milana Jankovića, koji su 2. februara iz požara u Brdovitoj ulici 12 na Čukarici spasili majku i dva sina, preneo je Beoinfo.
Beograd. Foto: FoNet/Beoinfo

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Oni su 45 minuta u dimu i plamenu tražili dva dečaka i na kraju ih našli bez svesti, izneli iz zgrade i na taj način im spasili živote, istakao je Radojičić i naveo da su i majka i dva dečaka posle toga desetak dana bili na intenzivnoj nezi u bolnici, gde su se lekari borili za njihove živote.

"Milan i Bojan su povređene tražili u plamenu 45 minuta, rizikujući tako svoj život, ali su uspeli da ih spasu. Nedostaju reči da se tako nešto opiše", rekao je Radojičić, dodavši da će im grad Beograd dati prigodne poklone, ali da je to skromno i malo za ono što su oni uradili.

Govoreći o ovom podvigu, Milan Janković je rekao da kada neko drugi ispriča ovu priču ona deluje i zvuči drugačije nego posmatrana iz njegovog ugla.

"Nismo imali predstavu da je situacija bila toliko teška i ozbiljna, ali najbitnije je da su oni dobro. Mislim da bi svako uradio isto da se nađe u takvoj situaciji", istakao je Milan Janković.

Bojan Ivković je ponovio da se u tom trenutku mnogo ne razmišlja već jednostavno uđete i pokušavate da spasete nečiji život.