Prof. dr. Valerij Arkadjevič Aleksejev: Srbiji fali sloga da bi ponovo bila ono što jeste, zle sile uništavaju hrišćanstvo!

|   Info
U Skupštini grada Beograda održan je sastanak o unapređenju saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije i jačanja hrišćanskog i pravoslavnog jedinstva u savremenom svetu. Tim povodom, Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, ugostio je Valerija Arkadjeviča Aleksejeva, predsednika Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda.

„Sile zla razdvajaju i čine sve da unište pravoslavlje. Svetski igrači koji podržavaju raskolnike – kreiraju ovu igru. Moramo stvoriti jaku opoziciju koja će sačuvati pravoslavlje, samim tim jedinstvo Rusije i Srbije“, rekao je profesor doktor Valerij Arkadjevič Aleksejev, Savetnik predsednika Interparlamentarne skupštine pravoslavlja i profesor filozofije na Univerzitetu Lomonosov u Moskvi.

„Jedino nam Rusija može pomoći daojačamo hrišćanstvo i pravoslavlje u savremenom svetu. Mi ćemo kao i do sada, slediti taj put“ – istakao je Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda.

„Uski nacionalistički interesi i egoizam ruši jedinstvo, mi moramo da se okrenemo svojoj tradiciji i samo sloga fali Srbiji da bi bila kao nekada jaka zemlja“ – poručio je profesor Aleksejev.

 

Novinar: Ivana Damnjanović