Radojičić: Beograđani se ponašaju odgovorno

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da se Beograđani ponašaju odgovorno i da o tome svedoče rezultati koji pokazuju da grad, u odnosu na broj stanovnika, ima mali procenat zaraženih korona virusom i preminulih pacijenata.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Radojičić je istakao da razume reakciju sugrađana koji su izašli iz kuća i žele da napolju provedu lepo vreme, ali da je nošenje maske i zaštitne opreme i dalje neophodno.

"Prošao je period kada su imperativ bili zabrana kretanja i strože mere. Sada smo to prošli i došli smo u fazu lične odgovornosti. Mislim da nije suština u kažnjavanju i opominjanju, već u razgovoru i objašnjavanju zašto je i dalje važno biti odgovoran. Verujem da će Beograđani razumeti i poštovati i ovu drugu fazu – fazu lične odgovornosti", istakao je Radojičić.

On je naglasio da je trenutno važno da se drži distanca od dva metra, nošenje maske kada ste u kontaktu sa osobom za koju niste sigurni da li je zaražena i da ne zaboravimo da ne znamo kako ćemo odreagovati na virus.

Radojičić je dodao da će stručnjaci, komunalni policajci i ljudi od uticaja nastaviti da podsećaju narod da je odgovornost i dalje potrebna.