Radojičić čestitao Novu godinu po julijanskom kalendaru

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je danas građanima Novu godinu koja se proslavlja po julijanskom kalendaru i tim povodom ugostio članove Umetničkog centra "Talija" koji su odigrali splet srpskih narodnih igara u zgradi Starog dvora, saopštio je Beoinfo.
Foto: FoNet/Beoinfo

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Radojičić je istakao da su se do 1914. godine u Starom dvoru, koji je bio rezidencija dinastija Obrenović i Кarađorđević, održavali balovi i slavila Srpska Nova godina, i zahvalio gostima iz "Talije" na pomoći u evociranju balske atmosfere kroz igru.

"Beograd i Srbija, bez obzira na izazove koje smo kroz vekove imali, na ovaj način čuvaju tradiciju. Srećni smo što imamo ovakve mlade ljude koji su uspešni đaci, obrazovani mladi ljudi, ali i čuvari tradicije našeg naroda, pronoseći je širom sveta, spajajući mladost, savremenost, modernost i bogato kulturno i tradicionalno nasleđe", rekao je Radojičić.

Svim Beograđanima i građanima Srbije koji slave čestitao je Novu godinu po julijanskom kalendaru i poželeo puno sreće, radosti, blagostanja i mira, da na tradicionalni način, uz čuvanje pravoslavnih i hrišćanskih vrednosti, proslave praznik i da im cela godina bude srećna i uspešna.

Foto: FoNet/Beoinfo