Radojičić u Sankt Peterburgu

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić prisustvovao je obeležavanje velikog praznika Sankt Peterburga, ali i cele Rusije, osam vekova od rođenja Aleksandra Nevskog, saopštio je Beoinfo.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Svečanost je počela svetom arhijerejskom liturgijom koju je u lavri Svetog Aleksandra Nevskog služio ruski patrijarh Kiril.  

Posle liturgije, gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov, na čiji poziv je Radojičić boravio u severnoj ruskoj prestonici,  govorio je o Aleksandru Nevskom kao velikanu ruskog naroda, veštom vojskovođi i vladaru koji je spoznao da Bog nije u snazi nego u istini.

Patrijarh Kiril se u svojoj besedi osvrnuo na izazove sa kojima se može susresti čovek kada se nađe na vlasti i dodao da je Aleksandar Nevski bio primer vladara koji je uspešno spojio vlast i duhovnost, te da bi njegov način upravljanja trebalo da bude uzor svim ljudima koji vode, bilo da se radi o državi ili o porodici.

"U ovom trenutku nije mi lako da nađem reči i opišem snagu emocija koje osećam nakon liturgije. Mudre reči iz besede patrijarha Kirila pamtiću dugo", rekao je Radojičić, prenosi Beoinfo.