Radojičić: Uskoro ulica i spomenik Jerotiću

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je danas da će uskoro podneti inicijativu da jedna ulica bude nazvana po akademiku Vladeti Jerotiću, kao i da mu u njegovom rodnom Beogradu bude podignut spomenik, saopštio je Beoinfo.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Radojičić je ocenio da Srbija i Beograd mogu biti ponosni što je "istinski erudita" Jerotić bio naš sunarodnik.

"Кako bismo i buduće naraštaje upoznali s njegovim bogatim opusom i preneli im prave vrednosti, koje je Vladeta Jerotić za svog života promovisao, naša je obaveza da mu se odužimo tako što će jedna ulica u Beogradu poneti njegovo ime i što ćemo mu podići spomenik", ocenio je Radojičić.

Istakao je da je kao direktor Univerzitetske dečje klinike "Tiršova" bio u prilici da sarađuje s akademikom Jerotićem na projektu unapređenja rada te ustanove.

"Veoma sam ponosan na taj projekat, u okviru kojeg je Jerotić održao predavanje pod nazivom 'Lekovitost lepe reči'. On zaista jeste bio čovek koji je svojom lepom rečju lečio, a mudrošću plenio. Posvećen veri pravoslavnoj, u današnjem svetovnom društvu izabrao je da živi životom skoro monaške skromnosti", rekao je Radojičić i zaključio da je "Jerotić bio jedinstven u svemu i mora ostati zauvek upamćen".