Radojičićev apel sugrađanima

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić pozvao je danas sugrađane da aktivno učestvuju u javnim raspravama tokom postupka izrade planova detaljne regulacije.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Gradonačelnik Radojičić je podetio da je Grad Beograd tokom poslednjih šest godina doneo više od 250 planova čiji je cilj unapređenje razvoja grada i veće zaposlenosti.

Ta činjenica vidljiva je svakom građaninu s obzirom na izuzetno veliki broj gradilišta u čitavom Beogradu i ubrzani razvoj naše prestonice, rekao je Radojičić.

On je podsetio da su na poslednjoj sednici Skupštine grada odbornici su doneli odluke o izradi 17 planova detaljne regulacije, saopštila je greadska uprava.

"Izdvojio bih planove koji se odnose na infrastrukturne projekte – plan područja između trase tunelske veze Savske i Dunavske padine i ulica Kraljice Natalije, Balkanske i Gavrila Principa kao i plan za izgradnju pešačko biciklističke veze između ulice Omladinskih brigada i Ade Ciganlije sa mostom preko reke Save", rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je izdvojio izradu plana centralne gradske zone – bloka između ulica Terazije, Nušićeva, Dečanska i Trg Nikole Pašića.

Radojičić ističe kako je posebno važno da građani aktivno učestvuju u postupcima izrade planova i "daju svoje sugestije i predloge kako bi izbegli kritike i probleme kada te iste planove realizujemo".

"Na rekonstruisane ulice, popločane i proširene trgove, novu signalizaciju, više zelenila biće ponosni Beograđani, a u svemu će uživati siguran sam i brojni gosti prestonice", ocenio je Radojičić.