Rok za Trg republike 1. novembar

|   Info
Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević ocenio je danas da je 1. novembar "realan termin" kada bi ponovo mogao biti uspostavljen saobraćaj na Trgu republike i Kolarčevoj ulici, obustavljen danas zbog radova na centralnom gradskom trgu.

 

Izvor: FoNet

Prvo jutro nakon zatvaranja za saobraćaja na Trga republike i Kolarčeve ulice protiče bez većih zastoja i građani se polako navikavaju na izmene u saobraćaju, izjavio je Nikodijević za RTS nakon što je posetio gradilište.

On je, kako prenosi gradska uprava, za RTS istakao da su obustave saobraćaja neophodne kada se "rade velike rekonstrukcije i ogromni infrastrukturni radovi" i izvinio se građanima zabog saobraćajnih gužvi.

Trolejbuske linije 21, 22 i 29 skraćene su do Trga Slavija; linija 21 saobraćaće od Slavije do Učiteljskog naselja, linija 22 od Slavije do Kruševačke ulice, a linija 29 od Slavije do naselja Medaković III.

Nikodijević je rekao da je uvedena nova autobuska linija 22a koja vozi od Slavije do Palate "Albanija" kako bi se na taj način nadomestilo skraćenje linija.

Nikodijević je ocenio da je realan termin kada će ponovo biti uspostavljen saobraćaj na Trgu republike i Kolarčevoj ulici je 1. novembar.

"Idu letnji meseci kada je manji obim saobraćaja, kada je letnji raspust i sezona godišnjih odmora i to ćemo iskoristiti kako bi završili ove obimne radove", rekao je predsednik Skupštine grada.

Prema ranijem saopštenju gradske uprave, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović naglasio kako će gradska vlast "uložiti sve napore da se do 1. septembra ponovo uspostavi redovan režim saobraćaja".