Šapić: Biće formirano novo telo koje će se baviti rešavanjem komunalnih problema

|   Info
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će biti formirano novo telo u gradu u kojem bi bili umreženi svi direktori javnih gradskih preduzeća, a po potrebi i gradski sekretar, a koje bi se bavilo rešavanjem komunalnih problema.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet

Telo bi se zvalo "Ogledalo grada" ili "Lice grada", sastajalo bi se jednom nedeljno, a sastancima bi rukovodio gradski menadžer Miroslav Čučković, navodi se u saopštenju gradske uprave.

Šapić, koji je danas održao sastanak sa svim komunalnim milicionerima i inspektoratima Sekretarijata za inspekcijske poslove, rekao je i da komunalna milicija i inspekcijske službe moraju da reaguju pre nego što građani prijave problem.

"Komunalna milicija i sve inspekcijske službe predstavljaju naše oči, uši i ruke u ovom gradu. To je prvi kontakt sa onim što se dešava na ulicama i moramo to da podignemo na najviši mogući nivo. Komunalna milicija ima svoja ovlašćenja, ali to ih neće ometati da ubuduće, bez obzira na njihova ovlašćenja, obaveštavaju i ukazuju na sve ono što se dešava u gradu", rekao je Šapić, navodi se u saopštenju gradske uprave.

On je naveo da se najviše reaguje na osnovu prijava građana, ali ubuduće se više neće reagovati samo na taj način.

"Komunalna milicija i sve inspekcijske službe će biti zadužene za određene teritorije grada, tako da ćemo unapred znati šta se dešava i pre nego što građanin stigne da nam se obrati", rekao je Šapić.