Šapić: Biću pravedan gradonačelnik

|   Info
Novi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić poručio je da će se "jednako boriti za interese svih Beograđana i da je njegova obaveza da bude pravedan gradonačelnik, bez obzira na bilo čiju političku, nacionalnu ili neku drugu pripadnost".
Foto: FoNet/Beoinfo

 

Izvor: FoNet

"Pokušaću sve da učinim da ovaj grad na kraju pobedi, bude bolji, lepši i jači. Siguran sam da će tako biti bez obzira možda i na eventualnu ličnu političku cenu koju mogu u tom periodu da platim. Na taj rizik sam unapred spreman i svesno sam na njega pristao", rekao je Šapić u svom prvom obraćanju odbornicima Skupštine grada.

Šapić je rekao da nema problem ni sa dužinom mandata.

"U ovom poslu se vreme ne računa minutima, satima, danima ili mesecima, nego onim što čovek uradi i ostavi iza sebe", rekao je Šapić i dodao da je "nekima na mestu gradonačelnika samo jedan dan bio dovoljan da uđu u istoriju" i kao primer naveo Filipa Filipovića.

Šapić je rekao da ne misli da je bilo kakva posebna prednost što je rođen u Beogradu, ali je dodao da je činjenica da je prvi vazduh koji je udahnuo bio beogradski, da je prvi korak napravio na beogradskim ulicama, da je Beograd bio njegovo igralište, škola, istorija, njegov život.

"Ovde sam prvi put pao, ovde sam i naučio da ustajem, ovde su rođeni i moji sinovi, što bi rekao Crnjanski, ovde će se dogoditi i moj poslednji šapat", rekao je Šapić.

Šapić je, obraćajući se odbornicima, rekao da je "to kako će se čitav svet izboriti i izaći na kraj sa nestašicama energenata, hrane, sa sve izglednijom recesijom, najvećom još od Drugog svetskog rata, nešto što ćemo i mi na svojoj koži osetiti bez obzira na činjenicu da sa tim nikakve veze nemamo, a još manje želimo" i istakao da će pitanja snabdevanja energentima, grejanja, javnog prevoza i komunilanih usluga biti najvažnija pitanja na koja će morati da imaju pravi odgovor.

"Sve gradske službe, pa i servis građana moraće da rade i više i bolje nego ikada do sada", istakao je Šapić.

On je, obraćajući se članovima Srpske napredne stranke, rekao da moraju da budu svesni kolika je odgovornost na svima njima i koliko nemaju pravo ni na najmanju grešku.

"Nismo dobili mandat da bi u njemu uživali, njime se hvalili ili odmarali.Dobili smo mandat za rad, za najveći mogući trud, za odricanje i za veliku žrtvu", rekao je Šapić.   

Šapić je rekao da je "graditi dalje ovaj naš grad" zadatak od kojeg ne smeju da odustanu bez obzira na sve teškoće.

"Kad kažem metro - nema odustajanja, kad kažem obilaznica - nema odustajanja, novi Savski most i tunel od Karađorđeve ili Topčiderski tunel i unutrašnji magistralni prsten opet nema odustajanja. Most kod Ade Huje, nova autobuska stanica, Prokop, nema odustajanja, fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, sekundarna kanalizaciona mreža, uređenje parkova i igrališta, pešačko-biciklistički most, nova zgrada Filharmonije i još mnogi drugi kako započeti, tako i ovi projekti koje tek treba da počnemo - nema i neće nikada biti odustajanja", poručio je novi gradonačelnik-

On je rekao da odustajanja nema ni od brige za stare, mlade, decu, socijalno ugrožene, kućne ljubimce, okolinu, zdravlje.

Šapić je rekao da su to zadaci za koje su spremili programe i planove od kojih neće odustati, kao ni od efikasnije gradske uprave, transparentnosti, bezbednosti dece, sportskih terena, parkova, kulturnih događaja.

On je istakao da Beograd jeste i mora da bude otvoren i dodao da namerava da podstiče različitost, da još više otvara Beograd i čini ga mestom u kome će svako moći da se oseća kao kod kuće.

Šapić je rekao da "nema nameru da grad deli političkim ili bilo kojim drugim šančevima".

"Ničiji predlog unapred nećemo odbaciti samo zato što pripada drugoj političkoj opciji ili ideologiji", istakao je Šapić.

On je poručio odbornicima drugih političkih opcija da će vrata njegove stranke i njegova kao prvog među jednakima u Beogradu biti uvek otvorena za svakog od njih, za svaki dobar predlog, sugesituju, ali i kritiku ako iz nje može da se izvuče neki benefit, rešenje ili pouka.