Šapić: Odgovornost će morati da snosi nadležno javno komunalno preduzeće

|   Info
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas prilikom obilaska mesta kvara na magistralnom vodovodu koji se jutros desio u Ulici kraljice Marije, da ako se nastavi sa pucanjem vodovodne cevi u tom kraju da će odgovornost morati da snosi nadležno javno komunalno preduzeće i izvođač radova, javlja Beoinfo.
Foto: FoNet/Milica Vučković

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Šapić je podsetio da je deonica, koja obuhvata nekoliko velikih saobraćajnica od Ruzveltove do Zoološkog vrta, rekonstruisana skoro tri godine, s probijanjem roka od godinu dana.

"Kao i svaki građanin tada sam iz medija dobijao informaciju bilo je da se rok probija zbog dodatnih radova na instalacijama, upravo da se ne bi desilo ovo što se danas desilo", kazao je Šapić.

On je dodao da sada zato dolazi do situacije da već treći-četvrti put puca najveća vodovodna cev, jer očigledno nije promenjena, azbestna je i stara 50-60 godina.

Gradonačelnij je rekao da iako nije bilo tragičnih posledica, došao da se izvini ljudima, jer su upravo zbog takvih stvari ljudi nezadovoljni.

"Ne može više da niko nije kriv za ovakve stvari", naglasio je Šapić i dodao da će ekipe Beogradskog vodovoda i kanalizacije (BVK) pokušati da što pre saniraju kvar na magistralnom vodovodu u Ulici kraljice Marije.