Šapić: Sav autobuski saobraćaj će u januru sledeće godine biti prebačen na novu stanicu

|   Info
Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će sav autobuski saobraćaj u januru sledeće godine biti prebačen na novu Beogradsku autobusku stanicu na Novom Beogradu, preneo je Beoinfo.
Foto: FoNet/Beoinfo

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Posle obilaska stanice, Šapić je podsetio da su letos nastavljeni radovi započeti 2017. godine i da je pre nešto više od godinu dana, kada je došao na mesto gradonačelnika, rekao da će rešiti pitanje autobuske stanice na najbolji mogući način.

"Mislim da smo ovde sada već zaista svedoci jedne buduće autobuske stanice, za koju kažu da će kada bude bila gotova u punom kapacitetu, pored lisabonske, biti najbolja, najpraktičnija i najfunkcionalnija autobuska stanica u Evropi", kazao je Šapić.

On je objasnio da misli na "jedan infrastrukturni kapacitet sa staničnom zgradom i svim onim za šta će radovi da traju još godinu, dve" kada se bude završila i stanična železnička zgrada koja je sastavni deo kompleksa

Šapić je ponovio da očekuje da će opet biti na ovom mestu u januaru kada će krenu prvi autobusi.

Kako je rekao, grad Beograd i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda će uraditi internu saobraćajnicu, a "Zelenilo" uklanja višak zemlje i sređuje ovaj prostor.

Kad je reč o samom preduzeću BAS, koje je privatno, odnosno akcionarsko društvo, Šapić je naveo da će grad i država nastojati da pomognu, ali da racionalizacija i organizacija, a samim tim i efikasnost, zavise od samog preduzeća i njihove konkurentnosti na tržištu.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar