Šapić: Svako vozilo javnog prevoza imaće GPS sistem

|   Info
Svako vozilo javnog prevoza, prema novim standardima, mora da ima pravilno povezan GPS sistem, aparate za plaćanje karata kreditnom karticom i zvučnik koji obaveštava građane na kojoj stanici se nalazi vozilo i koja je sledeća po redu, izjavio je danas predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić, preneo je Beoinfo.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

On je posle posete pogonu GSP na Novom Beogradu rekao i da klima uređaj mora da bude uvek uključen "kada to iziskuju vremenske okolnosti", podsetivši da su od pre nekoliko meseci uvedene posebne kontrole čistoće vozila.

Šapić je rekao da će u sledećih nekoliko dana biti raspisana nabavka za 25 novih tramvaja, kao i da očekuje da će u narednom periodu biti raspisana i nabavka za novih 280 do 300 autobusa.

On je rekao da je pre nekoliko meseci započet proces izrade detaljne regulacije prostora na kome se nalazi pogon Gradskog saobraćajnog preduzeća kod naselja Belvil i da taj pogon, uz relativno male infrastrukturne radove, može da bude izmešten na novu, kvalitetniju i uslužniju lokaciju.

Šapić je rekao da se u toku sledeće godine očekuje završetak administrativnih poslova i da u toku naredne dve do tri godine celo postrojenje bude izmešteno na novu lokaciju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar