Šapić: U toku distribucija udžbenika

|   Info
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da su ugovori sa izdavačima za nabavku udžbenika za osnovne i srednje škole potpisani i da je u toku distribucija po školama, a da je odlukom grada Beograda novac za tu namenu obezbeđen iz gradskog budžeta, preneo je danas Beoinfo.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, TV Pink, Beoinfo

Šapić je za TV Pink rekao da će od 1. septembra boravak u državnim vrtićima biti besplatan jer će grad refundirati punu cenu.

"Kad je reč o privatnim vrtićima, oni sami formiraju cenu i na to ne možemo da utičemo. Svakako bi poskupeli, a da nismo doneli odluku da refundiramo pun iznos, uzmite u obzir koliko bi tada koštali", naveo je Šapić.

On je dodao da će u narednih godinu i po biti pojačana izgradnja državnih vrtića, iako ima problem sa osobljem koje bi radilo u njima - pored vaspitačica, poseban problem su spremačice i kuvarice, jer su im plate male.

Predškolci će imati i besplatne časove engleskog jezika, a u svim vrtićima i osnovnim školama biće postavljeni prečišćivači vazduha o trošku grada, najavio je Šapić.

Prema njeovim rečima, od septembra učenici i osnovnih i srednjih škola moći će i u svojoj školi da dobiju besplatnu personalizovanu kartu za prevoz, koju su do sada dobijali u opštinama.

Gradonačelnik je istakao i da je bila velika potražnja za kartama za besplatno korišćenje bazena, precizirajući da ih je izvadilo više od 200.000 Beograđana.   

"Od jeseni 'Beogradska kartica' uključivaće i mogućnost korišćenja bazena narednog leta, ali i mnoge druge pogodnosti", rekao je Šapić.

Kada je reč o novom sistemu javnog prevoza, Šapić je rekao da je prezadovoljan i da će za mesec, dva izaći sa šestomesečnim presekom od uvođenja novog sistema.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar