Skraćene linije trolejbusa

|   Info
Od 1. aprila počinje druga faza radova na Trgu Republike, a Kolarčeva ulica više neće biti u funkciji ni javnog prevoza niti putničkog saobraćaja, izjavio je danas pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, Mladenović je za televiziju Prva rekao da će trolejbuske linije 21, 22 i 29 biti skraćene do Slavije, izlazno stajalište će biti između Beogradske i Makenzijeve ulice, a ulazno između Ulice kralja Milana i Nemanjine.

Mladenović je dodao da će linije 19, 28 i 41 biti ukinute, a "linija 40 pojačana", dok će novina biti uvođenje "šatl" autobusa od Slavije do Palate Albanije pod nazivom 22A.

Linije 31 i 27 okretaće se kod Palate Albanija, dok će linije koje su stajale na Trgu Republike - 24, 26, 37 i 44 skretati na ovom terminusu i odatle ulaziti u Dečansku ulicu.

Više neće moći da se skrene iz Prizrenske ulice u Kolarčevu ulicu, pa se tako očekuje da će Terazijski tunel biti opterećeniji. Očekuje se da će veće opterećenje imati i potez iz Ulice despota Stefana Lazaravića i skretanje u Dečansku ulicu.

"Sve ove izmene će trajati dok traju radovi na rekonstrukciji Trga Republike. Mi imamo po planu 420 dana, krenuli smo u avgustu prošle godine i krećemo se u porjektno zadatim rokovima. Treba očekivati da se radovi završe do decembra", rekao je Mladenović.