Srbija bez iznenađenja, predstoji velika borba za EP

|   Sport
Rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da napravi iznenađenje na gostovanju Hrvatskoj
Foto: rss.org.rs

Jedna od najboljih selekcija sveta slavila je u meču u Zadru rezultatom 27:23,  u okviru četvrtog kola kvalifikacija za plasman na naredno Evropsko prvenstvo.
Naše komšije su ovom pobedom overila kartu za nastup na kontinentalnom šampionatu, dok našoj selekciji predstoji grčevita borba u prestala dva meča sa Švajcarskom i Belgijom.

Izabranici Nenada Peruničića pokazali su dva lica tokom meča u Zadru. “Orlovi” nisu usepli da izdrže početni pritisak domaćina, koji je brzo stekao osetnu prednost. Odbrana Srbije u tim momentima nije funkcionisala na pravi način, što je uz veliki broj izgubljnih lopti rezultirao minusom od šest golova na poluvremenu. Srbije u nastaku nije imala šta da izgubi, krenula je znatno rasterečenije i mnogo odvažnije pre svega u obrani. Uspeli smo da usporimo napade Hrvata što je donelo mirnoču i u fazi napada. Srbije je do kraja meča igrala konstantno dobro, ali ipaka nije uspala da istopi veliki minus iz prvog dela. Ipak, dobra stvar je to da je naš tim dobio drugi deo meča sa favorizovanim rivalom rezultatom 12:10.
Srbija u petom kolu gostuje Belgiji 12 juna, a u poslednjem igra nadamo se meč odluke sa Švajcarskom.
Na EP će se direktno plasirati dva najbolja tima iz grupe, dok će trećepolasirani tražiti šansu na osnovu učinka.