Srbija bez predstavnika na NBA draftu

|   Sport
Za predstojeću ceremoniju na kojoj će klubovi iz najjače lige sveta birati pojačanja 20. juna u Bruklinu, prijavila su se najpre čak osmorica srpskih košarkaša, ali su svi odustali.
Foto: aba-liga.com


Posle dužeg niza godina Srbija neće imati svoje predstavnike na predstojećem NBA draftu.  Za predstojeću ceremoniju na kojoj će klubovi iz najjače lige sveta birati pojačanja 20. juna u Bruklinu, prijavila su se najpre čak osmorica srpskih košarkaša, ali su svi odustali. 
Odluku o povlačenju do neke sledeće prilike doneli su Boriša Simanić iz Crvene zvezde, Andrija Marjanović i Nikola Mišković i Filip Stanić iz Mega Bemaksa, Zoran Paunović iz FMP i Dalibor Ilić iz Igokee, Nikola Popović sa Boston koledža, kao u Filip Petrušev, koji nastupa za Gonzagu.
Prijave se povlače u slučaju procene da igrači imaju male šanse da budu izabrani, ili ako im se predviđa mesto kojim nisu zadovoljni.
Prijave, sasvim očekivano, nisu povučene za dvojicu igrača Mege - Gogu Bitadzea i Adama Mokoku. Gruzinski centar mogao bi da bude najbolje plasirani Evropljanin.
Inače, pitanje ko će biti prvi pik odavno se ne postavlja: Nju Orleans Pelikansi odabraće senzacionalnog krilnog centra Djuka Zajona Vilijamsona.