Srpski vaterpolisti traže podršku navijača

|   Sport
Srpski vaterpolisti se u grupnoj fazi Svetske lige koja se igra u Beogradu takmiče u B grupi, u kojoj su još i ekipe Australije, Hrvatske i Kazahstana. Prvu utakmicu igramo sa Australijom u utorak od 21 sat.
Foto: Vaterolo savez Srbije

 

U vaterpolo reprezentaciji Srbije očekuju veliku podršku navijača na mečevima Svetske lige koji se igraju na beogradskom bazenu Tašmajdan.

Vateprolisti Dušan Mandić i Andrija Prlainović pozvali su publiku da u što vrećem bolju poseti utakmice Svetske lige i na taj način pomogne našem nacionalnom timu. Igrači na važno takmičenje dolaze posle naporne klupske sezone i premalo vremena za odmor. Naš reprezentativac Andrija Prlainović kaže da su svi imali naporna takmičenja  i da je teško proceniti koji nacionalni tim spremniji dočekuje turnir u Beogradu.

Pored Srbije, kao najveće favorite za medalje označio je selekcije Hrvatske, Mađarske, Španije i Australije.

"Svi su imali napornu sezonu. Neki su pre nedelju dana završili klupske obaveze. Sigurno će turnir biti izuzetno naporan, jer će se igrati šest dana zaredom, bez odmora. Verujem da će se za medalje boriti Australija, Španija, Hrvatska, Mađarska i mi", rekao je Prlainović.

Srpski vaterpolisti u prvoj, grupnoj fazi takmičenja igraju u B grupi, u kojoj su još i ekipe Australije, Hrvatske i Kazahstana. Prvu utakmicu igramo sa Australijom u utorak od 21 sat.

Prlainović je podsetio da se radi o veoma borbenom protivniku, koji je prošle godine stigao do finala FINA kupa, što dovoljno govori o kvalitetu ovog sastava.

"Imali su veliki uspeh prošle godine plasmanom u finale FINA kupa. Nisu imali  ovakav sastav dugo i vrlo su ozbiljan i zahtevan protivnik. Ipak, mislim da sve zavisi od nas. Prva utakmica je uvek nezgodan za prognozu. S druge strane igramo na našem bazenu i verujem da ćemo pred punim plivalištem upisati pobedu", kaže Prlainović.

Dušan Mandić je podsetio na najvažniji cilj, a to je da Srbija preko Svetske lige izbori plasman na Olimpijadu u Tokiju narednog leta. Naš nacionalni tim još uvek se prilagođava novim vaterpolo pravilima, koja su donela puno problema na nedavnom takmičenju u Hrvatskoj. Mandić se nada velikoj podršci navijača, kako bi reprezentacija na najbolji način iskoristila prednost domaćeg terena.

"Sve ide kako treba, treniramo ovih dana s Australijom, uvežabavamo nova pravila. Očekuje nas izuzetno težak turnir. Teško je proceniti ko će do finala, jer ulog je jako bitan. Nama je za ovo leto cilj da se plasiramo na Olimpijske igre u Tokiju, a da li će ti biti kroz Svetsku ligu ili Svetsko prvenstvo u Koreju, to je manje bitno. Voleo bih da dođe što veći broj ljudi. Ipak je ovo naš bazen i potrebna nam je podrška, to bih zaista voleo. Pritisak je što igramo kod kuće, jer svi misle da ćemo se 'prošetati', ali to nije baš tako", izjavljuje Mandić. 

 

 

Foto: Vaterpolo savez Srbije / Marcelo ter Bals