Šta očekuju ugostitelji posle Korone

|   Život
Iako su kafići i restorani otvoreni za goste prošle nedelje, ugostitelji tvrde da ipak ne očekuju veliku zaradu ove godine. Razlog za to je dobro poznat svima, ali, ima i onih koji kažu suprotno. Neki od ugostitelja tvrde da i dalje dobro posluju, uprkos Koroni.

Korona je prošla ali je iza sebe ostavila velike posledice: Mnogo ljudi je ostalo bez posla, zaustavile su se, ugasile ili otvorile nove firme. Sa tim problemom sada su suočeni mnogi samostalni preduzetnici, umetnici, frizeri, ugostitelji i njih je ova kriza mnogo jače pogodila nego stalno zaspolene. Kafići i restorani otvoreni su za goste prošle nedelje, a iz prve ruke saznajemo kako rade ovih dana, ima li gostiju i šta očekuju od ove godine.

Beogradske ugostitelje smo još pitali – koja jela najviše vole stranci u Srbiji i šta je to što preporučuju za vrele letnje dane koji nam tek predstoje.

Iako je Korona uništila jedan deo posla, srpski preduzetnici smatraju da, kako kažu, ono što je kvalitetno – opstaje i uprkos najvećoj krizi.

Novinar: Ivana Damnjanović