Stanisavljević: U Beogradu revakcinisano 54 odsto građana

|   Info
U Beogradu je do sada protiv korona virusa prvom dozom vakcinisano 56 odsto punoletnih građana, a revakcinisano 54 odsto, dok je treću dozu do sada primilo oko 35.000 sugrađana, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, preneo je Beoinfo.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, TV Pink

Ona je za TV Pink rekla da građani ne treba da zakazuju termine za treću dozu vakcine, već ih e-Uprava obaveštava da je prošlo šest meseci od primanja druge doze i da oni koji žele mogu da prime još jednu dozu.

"U ovom trenutku u Beogradu funkcioniše 25 punktova na koje građani mogu bez ikakvog zakazivanja da dođu pod uslovom da je od primanja druge doze prošlo više od šest meseci. Pored toga, na Beogradskom sajmu se građani mogu vakcinisati svakog dana od 7.30 do 15.30, i to bilo kojom od četiri vrste vakcina koje su dostupne u Srbiji", navela je Nataša Stanisavljević.

Ona je podsetila da kol-centri u Beogradu i dalje funkcionišu u svakoj gradskoj opštini i da ukoliko stariji sugrađani imaju neko pitanje u vezi sa trećom dozom, potrebno je samo da pozovu kol-centar i dobiju informacije, a ako ima potrebe biće organizovan i prevoz do punkta i nazad.

Kada su u pitanju ustanove socijalne zaštite koje su u nadležnosti grada Beograda, Prihvatilište za decu, Prihvatilište za beskućnike, Zvečanska, Nataša Stanisavljević je rekla da u ovom trenutku nema nijednog zaraženog, ni zaposlenog ni korisnika, jer se epidemiološke mere maksimalno sprovode.