Stiglo 100.000 doza Sputnjik V vakcine

|   Info
Na beogradski aerodrom je u nedelju uveče, avionom Er Srbije “Nikola Tesla” dopremljeno još 100.00 doza ruske vakcine Sputnjik V, a pošiljku je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, ministrom bez portfelja Nenadom Popovićem i ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan Harčenkom.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u nedelju uveče da je sa 100.000 Sputnjik V vakcina, koje su stigle na beogradski aerodrom, Srbija obezbedila nešto više od 2.620.000 doza, sa kojima može da se vakciniše 1.310.000 ljudi, što je nazvao "gotovo neverovatnim uspehom za ovako malu zemlju".

Vučić je napomenuo da iz programa Kovaks još nije stigla nijedna vakcina u Srbiju.

Dodao je da, sa ovom isporukom, ruska vakcina postaje druga po količini dostupna u Srbiji, odmah posle kineskog Sinofarma. Na trećem mestu je, kako je rekao, Fajzerova, a na četvrtom vakcina Astrazeneka.

Vučić je u neformalnom razgovoru sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan Harčenkom i novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" ocenio i da će proizvodnja ruske vakcine u Srbiji biti težak posao, ali da ga moramo sprovesti u delo.

"Meni je jedino važno da su vakcine efikasne i bezbedne, jer vakcinacijom smanjujemo broj smrtnih slučajeva", kazao je Vučić.

 

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike