Stres zbog Korone - Kako telo vratiti u balans nakon prekomerne brige

|   Život
I dalje povremeno osećate umor, malaksalost, iscrpljenost i brigu? I dalje ne znate šta se dešava sa Vama, iako je najgore prošlo? Šta je to što treba da znamo o masaži i zašto je masaža najbolji način da opustimo, dovedemo u balans i trajno oporavimo celo telo, za TV KOPERNIKUS objasnio je jedan od najcenjenijih stručnjaka u ovoj oblasti, fizioterapeut Peđa Filipović.

Kažu da je masaža kraljica preventive, kroz masažu jedno telo oseća drugo i ona je najbolji način za čišćenje uma, duha, i do središta duše.

Mnogi od nas su u proteklih nekoliko meseci osećali pojačanu zabrinutost, nervozu i uznemirenost nego pre globalne pandemije Korona virusa. Sada je pravo vreme da odahnemo i opustimo se, a ono što je najbolje za svakoga od nas je da svoje telo prepustimo u ruke pravom majstoru. Kažu da ih je malo, onih koji zaista poznaju pravu veštinu masaže i čine čuda svojom posebnom energijom i magičnim pokretima. Jedan od njih, Peđa Filipović, za TV KOPERNIKUS objasnio je u čemu je tajna kada je reč o oslobađanju od stresa.

Kruna Peđine karijere duge 30 godina su brojna priznanja, nagrade, ali i Wellness akademija i škola masaže.

Krajnji cilj svake masaže je holistički pristup čoveku, što je ujedno i vrhunski princip u poslu manuelnog terapeuta- masera. To znači- prići čoveku kao nedeljivoj celini fizičkog,mentalnog i duhovnog bića.  Saslušati ga , razumeti i prepoznati gde su tenzije, nesanice, prekomerni rad, nesigurnost, životni usponi i padovi, strahovi, tuga, nedostatak energije ostavili traga. A onda prema njegovim potrebama i stanju, povezati znanja i predočiti u suštinu – zaključio je Filipović.

Novinar: Ivana Damnjanović