Tamnavska saobraćajnica puštena u rad

|   Info
Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će puštanje u rad saobraćajnice Tamnavska na teritoriji Obrenovca u budućnosti rasteretiti centar te beogradske opštine i zonu škole od teškog teretnog saobraćaja.
Foto: FoNet/Beoinfo

 

Izvor: FoNet

Šapić je u izjavi za medije nakon obilaska naglasio stratešku važnost te deonice zbog boljeg protoka saobraćaja, ali i zbog bezbednosti dece koja u blizini pohađaju školu "Jovan Jovanović Zmaj".

"Praktično, sa ovih 600-700 metara Tamnavske ulice pravi se početak unutrašnjeg prstena, s ciljem da se izmesti teški transportni saobraćaj koji je do juče prolazio nedaleko od škole. S druge strane, rasterećena je i Ulica Ljube Nenadovića, koja je do sada bila jedini način kuda se prolazilo", kazao je Šapić.

On je dodao da se uradi i saobraćajnica S39, što je trenutno u fazi rešavanja imovinskih odnosa, dok je saobraćajnica S33 u centru opštine završena, čime su povezani autobuska stanica i Centar za socijalni rad.

Govoreći o izgradi novih parking-mesta, Šapić je naveo da se Obrenovcu radi oko 500 novih parking-mesta, dok je u čitavom Beogradu poslednjih godinu i po dana otvorena mogućnost za 2.600 novih parking-mesta.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar