U podne se otvara poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10

|   Info
Na istočom kraku Koridora danas u podne se pušta u saobraćaj deonica od Proseka do Crvene Reke ukupne dužine 22,5 kilometara i time se zaokružuje izgradnje čitavog istočnog kraka od Dimitrovgrada do Niša, dužine od 86 kilometara i 800 metara. Ukupna vrednost izgradnje istočnog kraka procenjuje se na oko 476 miliona evra. Ova deonica istočnog kraka smatra se i najtežom jer je njome zaobiđena Sićevačka klisura.


Izvor: RTS

Ukupna vrednost izgradnje istočnog kraka procenjuje se na oko 476 miliona evra.

Ova deonica istočnog kraka smatra se i najtežom jer je njome zaobiđena Sićevačka klisura.

Novim auto-putem, dužine 86,8 kilometara, od Niša do graničnog prelaza Gradina putovaće se samo pedesetak minuta.

Savetnik potpredsednice Vlade Nebojša Pavlović kaže da je istočni krak Koridora 10 vrlo značajan, kako za Srbiju tako i za Evropu.

"Ovo je najbrža i najkraća ruta koja povezuje centralnu i zapadnu Evropu sa Bliskim istokom i Turskom", rekao je Pavlović.

Otvaranjem istočnog kraka, Koridor 10 dobija svoju konačnu formu.

"Još 1970. godine počeo je da se gradi. Trebalo je gotovo 50 godina da bismo dobili ovu saobraćajnicu, koja je od značaja za tranzit, ali i lokalni rzavoj i povezivanje ovog dela Srbije", rekao je Pavlović.

Otvaranju će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, premijer Bugarske Bojko Borisov i član Predsedništva BiH Milorad Dodik.