Ukinut putni prelaz na području železničke stanice Batajnica

|   Info
Putni prelaz na području železničke stanice Batajnica, na pruzi Beograd Centar – Stara Pazova, preko četiri stanična koloseka ulinut je danas zbog završnih aktivnosti na izgradnji pruge za velike brzine, na deonici Beograd Centar – Stara Pazova, saopštilo je preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije".
Foto arhiva: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Izvođač radova na toj deonici brze pruge je kineski konzorcijum „China Railway International” i „China Communications Construction Company”.

U skladu sa projektom o organizaciji saobraćaja, izvođači radova su postavili svu potrebnu signalizaciju u uslovima ukidanja ovog putnog prelaza.

Umesto putnog prelaza u stanici Batajnica koji je danas ukinut, drumska vozila mogu da koriste alternativni putni prelaz na pruzi Ostružnica–Surčin, koji je obezbeđen polubranicima.

Ovaj putni prelaz uradila je Gradska opština Zemun, a na taj način omogućena je veza stanovnika naselja Šangaj i Busije sa naseljem Batajnica, odnosno povezivanje stanovništva sa leve i desne strane pruge.

Taj surčinski putni prelaz biće u funkciji do 31. decembra ove godine, odnosno do završetka nadvožnjaka iznad brze pruge u Batajnici, čija izgradnje je u toku.