Usvojen Plan o metrou

|   Info
Odbornici Skupštine grada Beograda usvojila su danas Plan generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema.
Foto: FoNet/Aleksandar Barda

 

Izvor: FoNet

Za plan su glasala 62 odbornika, protiv su bila dva, a  niko nije bio uzdržan.

Danas je veliki dan za Beograd, jer danas otvaramo vrata izgradnji metroa, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na sednici Skupštine grada Beograda na kojoj odbornici razmatraju Predlog plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema.

Vesić je rekao da je "danas najvažniji dan u mandatu" aktuelnog saziva Skupštine grada Beograda i da je današnja sednica Skupštine grada Beograda istorijska.

"Danas usvajamo Plan generalne regulacije šinskih sistema na teritoriji grada Beograda, što znači da je ovo poslednji dokument koji je neophodan kako bi počeo da se gradi beogradski metro", rekao je Vesić za skupštinskom govornicom.

Vesić je rekao da bi trebalo da budu ponosni na to što su deo generacije koja gradi beogradski metro i naveo da je danas tačno 50 godina, 11 meseci i 18 dana od kada je "Branko Pešić obećao" da će Beograd dobiti železničku stanicu Prokop i metro.  

"Izgraditi metro znači da će Beograd ući u red velikih evropskih gradova koji imaju ovaj sistem prevoza", rekao je Vesić i dodao da će izgradnja metroa početi 22. novembra ove godine nasipanjem Makiškog polja.

"Nasućemo 1,4 miliona kubika zemlje na parceli koja je 72 hektara i time počinjemo izgradnju metroa", rekao je Vesić.

Foto: FoNet/Aleksandar Barda