Vakcinisano 189.000 Beograđana

|   Info
U Beogradu je do sada vakcinisano 189.000 građana, revakcinisano ih je oko 36.000, a za vakcinaciju je prijavljeno oko 360.000 ljudi, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.
Beograd. Foto: FoNet/Beoinfo

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je,  tokom jutrođšnje posete punktu za vakcinaciju na Beogradskom sajmu, istakao kako to znači da je odziv za vakcinaciju u Beogradu veoma dobar i da su građani razumeli značaj vakcinacije, da je vakcina jedini način da se izborimo sa korona virusom, navodi u saopšptenju Beoinfo.

"Kol-centri koji su na usluzi sugrađanima starijim od 65 godina, a njih je u Beogradu oko 350.000, imali su do sada 110.861 poziv", rekao je Vesić, posebno ističući što ih 38.460 prijavljeno uz saglasnost.

"To su stariji ljudi koji nisu znali kako da se prijave, koji su čekali da ih neko prijavi iz dom zdravlja i oni ne bi bili vakcinisani da se nismo organizovali i pružili im pomoć", rekao je Vesić, navodeći podatak da je od mesta gde žive do mesta vakcinacije prevezeno više od 3.900 građana iz prigradskih naselja ili onih koji koji ne bi mogli sami da dođu na vakcinaciju.

"Zato smo angažovali gradske opštine da prevezu svakog ko želi da se vakciniše. U Beogradu ne sme da ostane bez vakcine ni jedan građanin zato što nema prevoz ili zato što ne zna kako da se prijavi za vakcinaciju. Vakcina ima dovoljno da zaštitimo sve građane i zato pozivam sve da se vakcinišu", naglasio je Vesić.