Vesić: Danas odluka o javnom prevozu putnika u linijskoj plovidbi

|   Info
Na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda biće doneta odluka o Odluka o javnom prevozu putnika u linijskoj plovidbi na teritoriji grada, čime se otvara mogućnost da grad na rekama uspostavi javni prevoz od Grocke do Obrenovca, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić u jutarnjem programu TV Hepi.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, TV Hepi

On je precizirao da se odlukom uređuju uslovi za obavljanje javnog prevoza brodovima, obaveze prevoznika i putnika, obim i kvalitet usluga, kao i ko je dužan da obavlja kontrolu.

"Odluka predviđa da brodske linije mogu biti za linijsku plovidbu, ali i turističko-kružne linije. Redovan prevoz brodovima obavljaće se od 6 do 22 sata, osim u danima kada plovidba nije moguća zbog vremeskih uslova", rekao je vesić.

Kako je objasnio, linije se utvrđuju u skladu sa potrebama stanovništva i određuju planom linija, a registruju se u Sekretarijatu za javni prevoz uz prethodno odobrenje Lučke kapetanije.

Putnik neće moći da uđe u vozilo bez pretplatne ili neke druge karte za javni prevoz, jer će se validacija karata vršiti na pristaništima i bez nje neće biti dozvoljen ulazak na brod, naglasio je Vesić.

Prema njegovim rečima, odluka predviđa da su vozari dužni da svojom plovidbom ne ugrožavaju putnike, da se staraju o održavanju reda u plovilu i pridržavaju naredbi Lučke kapetanije.