Vesić: Distribucija tableta za osnovce počinje danas

|   Info
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas, povodom isporuke prvog kontingenta od 17.500 tableta za osnovce, da će oni u naredna dva do tri dana biti isporučeni opštinama, i podsetio da će biti nabavljeno ukupno 67.952 tableta i 6.752 laptopa za nastavnike u beogradskim školama.
Foto: FoNet/Beoinfo

 

Izvor: FoNet

Vesić je ispred magacina preduzeća Beogradski vodovod i kanalizacija, koje je ustupilo prostor za skladištenje opreme, najavio da distribucija tableta počinje danas.

Već sutra će biti distribuirani na teritoriji opštine Barajevo, 2. septembra na teritoriji opštine Stari grad, zatim u Rakovici, da bi do 16. septembra bile pokrivene sve beogradske opštine.

"Tableti će biti distribuirani direktno po školama, a deca će u školama dobiti reverse koje roditelji treba da potpišu. Deca potom taj revers vraćaju u školu, kada će preuzeti tablete i karticu", objasnio je Vesić.

Kako je saopšteno, on je podsetio da je Beograd  za sve osnovce koji idu u treći, četvrti, peti i šesti razred javnih škola na teritoriji grada Beograda obezbedio tablete koji će posle tri godine postati vlasništvo roditelja.

"Beograd je jedan od retkih gradova u Evropi gde je sve spremno da se sprovodi digitalizovana nastava, ukoliko roditelji i nastavnici to žele. Ovo je velika stvar, jer beogradska deca na ovaj način dobijaju nešto što nemaju ni deca u Beču, Parizu i Londonu", istakao je Vesić.