Vesić: Grad će inicirati izmenu zakonskih propisa o deponijama

|   Info
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će Grad inicirati izmenu zakonskih propisa o deponijama, kao što je i ranije činio, ali ovog puta sa ciljem da se obavezno kažnjavaju prekršioci mnogo oštrijim kaznama uz mogućnost oduzimanja kamiona, javlja Beoinfo.
Foto: FoNet/Beoinfo

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

On je prilikom obilaska divlje deponije u Batajnici, koju su ekipe JKP Gradske čistoće počele da uklanjaju, istakao da je u pitanju jedna od najvećih nelegalnih deponija u Zemunu.

"Nastavićemo da čistimo divlje deponije, ali to nema smisla ako ne promenimo zakonske propise i ovakvo neodgovorno ponašanje", naglasio je Vesić.

Vesić je najavio da će na toj lokaciji biti postavljene kamere i da će biti otvoreno "reciklažno dvorište", kako bi se otpad po propisima sortirao, odlagao i tretirao.

Direktor Gradske čistoće Marko Popadić precizirao je da je to preduzeće u saradnji s Gradom Beogradom od početka godine uklonilo više od 20 takvih deponija, a da deponija u Batajnici konkretno ima više od 2.500 kubnih metara otpada.

"Posao će trajati petnaestak dana, ovde nas očekuje izgradnja reciklažnog centra, kako bi se otpad odvajao i potom prerađivao", kazao je on dodajući da danas u Zemunu počinje čišćenje još jedne divlje deponije.

Foto: FoNet/Beoinfo