Vesić: Od sutra na snazi Odluka o ograničavanju emitovanja muzike u baštama

|   Info
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podsetio je danas da od utorka svi ugostiteljski objekti mogu da emituju muziku u baštama radnim danom do 22 sata, a petkom i subotom do 23 sata, i dodao da će time biti zaštitićeno desetine hiljada ljudi koji su izloženi maltretiranju od strane ugostitelja, saopštila je Gradska uprava.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, TV Pink

Vesić je za TV Pink precizirao da restorani mogu da emituju muziku unutar objekta, ali ona mora da bude prilagođena da se ne čuje u bašti.

Dodao je da ta odluka važi za čitav Beograd, osim za zone koje obuhvataju Skadarliju, Adu Ciganliju i priobalje.

Na te zone, "koje su važne za turizam grada", biće primenjivan novi Zakon o buci koji je u proceduri, objasnio je Vesić.

Pomenuti zakon, dodao je, daje Gradu veoma široka ovlašćenja, "što znači da će svaki komunalni milicioner imati merač buke kojim će na licu mesta utvrđivati nivo buke i moći će odmah da zatvori objekat, da oduzme sredstvo sa koga se emituje buka, a kazne su vrlo rigorozne".

Vesić je poručio svim ugostiteljima da poštuju ovu odluku i dodao da Grad "čvrsto stoji iza ugostitelja" ali da "niko nema prava da maltretira građane je oni imaju pravo na privatni život i svoj mir".