US open: Žreb "spojio" srpske tenisere

|   Sport
Đoković će najverovatnije imati okršaj sa nekim od sunarodnika, dok i prva runda donosi međusobni duel naših igrača.
Foto: Fonet

Srpski teniseri saznali su imena rivala na predstojećem US openu. Najbolji igrač sveta Novak Đoković pohod ka odbrani titule u Njujorku počinje duelom sa Špancem Robertom Karbaljesom Baeneom, sa kojim se do sada nije sastajao. 
Ukoliko opravda veliku ulogu favorita Nole će najverovatnije ponovo igrati sa Semom Kverijem, a potom će najverovatnije uslediti okršaj sa nekim od sunarodnika.
U najužem delu Novakovog dela žreba nalazi se Janko Tipsarević, koji turnir počinje od domaćeg igrača Denisa Kudle, kao i Dušan Lajović, koji će igrati sa Belgijancem Stivom Darsisom.

Ukoliko obojica pobede u svojim uvodnim mečevima oni će se sastati u drugom kolu, a pobednih njihovog potencijalnog duela ići će na megdan Novaku. 
Đoković i u četvrtom kolu može da ide na još jednog Srbina, s obzirom na to da se u njegovom delu žreba nalaze i Laslo Đere i Miomir Kecmanović. Njih dvojica odigraće međusobni duel u prvom kolu poslejnem gren slema u sezoni.

Peti srpski teniser u Njujorku FIlip Krajinović nalazi se najdalje moguće od ostalih reprezentativnih kolega. On u prvom kolu igra protiv Nemca Sedrika Marsela Štebea i biće veliki favorit, a u drugom ide na Marina Čilića.