Rukometašice u Koreji obavljaju poslednje pripreme za Svetsko prvenstvo u Japanu

|   Sport
Na pripremnom turniru u Južnoj Koreji srpske rukometašice takmiče se od 22. do 25. novembra, posle čega sledi put u Japan. Na Svetskom prvenstvu Srbija se takmiči u A grupi, u kojoj su još reprezentacije Holandije, Norveške, Slovenije, Angole i Kube.
Foto: Rukometni savez Srbije

 

Svetsko prvenstvo za rukometašice počinje 30. novembra. Pre nastupa na ovom takmičenju, nacionalni tim Srbije priprema se na kontrolnom turniru u Južnoj Koreji.

Šampionat sveta igraće se u Japanu, zbog čega će boravak i mečevi u Koreji dobro doći srpskim rukometašicama, kako bi na vreme uspele da se prilagode klimatskim uslovima na dalekom istoku. Naravno, pripremne utakmice biće i prilika da se razradi taktika, podsetio je selektor Ljubomir Obradović.

"U Seulu odrađujemo taktički deo i aklimatizaciju. Sve ekipe koje učestvuju na turniru imaće po sat vremena treninga. Početak je vrlo nezgodan, igramo sa Angolom. Cilj nam je da igramo što bolje i pokušamo da u drugi krug prenesemo što više bodova. Jako dobro se poznajemo", kaže Obradović.

Srbija se takmiči u A grupi, u kojoj su još reprezentacije Holandije, Norveške, Slovenije, Angole i Kube. U stručnom štabu kažu da smo dobili izuzetno teške protivnike već u prvoj fazi takmičenja, ali da je ovo već treći veliki turnir na kojem je ekipa zajedno, zbog čega veruju u timsku igru kao najvažnije oružje reprezentacije.

"Devojke su svesne situacije, svesne su šta znači ovo Svetsko prvenstvo. Iz utakmice u utakmicu mora da se da sve od sebe. Naša grupa je dosta nezgodna, a ona sa kojom ukrštamo još nezgodnija. Ovo nam je treće veliko takmičenje na kome smo zajedno. Devojke su upoznate sa taktičkim zamislima na koje izuzetno odgovaraju. Na Svetskom prvenstvu je rukomet malo drugačiji od onoga što možemo imati u Evropi. Moramo se snalaziti, ali moraće i drugi. Nemamo mnogo treninga", zaključio je selektor Obradović.

Na pripremnom turniru u Južnoj Koreji srpske rukometašice takmiče se od 22. do 25. novembra, posle čega sledi put u Japan.