Počelo probno testiranje male mature

|   Info
Za učenike osmog razreda danas je počelo probno testiranje male mature, ali uz izmene zbog koronavirusa. Test iz srpskog jezika, kao i kombinovani test đaci će rešavati kući, dok će narednog dana od devet do 11 sati u svojim matičnim školama rešavati test iz matematike.
Foto: KCN

Nakon skoro tri meseca vrata osnovne škole otvorena su za učenike osmog razreda. Oni su danas uz pomoć svojih nastavnika radili pripremu za probni test iz maternjeg jezika, kao i kombinovani test. Učenici Osnovne škole Radoje Domanović u Nišu kažu da su se uželeli društva i nastave, kao i da je priprema uz nastavnika lakša.
Zbog koronavirusa ove godine će tokom polaganja u svakoj učionici biti po najviše devet učenika, koji će sedeti na propisanoj udaljenosti. Prema rečima direktorke OŠ Radoje Domanović u Nišu, Dušice Tričković, sve je spremno i za završni ispit.
Završni ispit će se održati 17. 18. i 19. juna od devet do 11 sati, a osnovci će ga polagati u školama. Pripremna nastava trajaće do 16. juna, a učenici mogu da biraju da li će je pratiti u školi ili putem interneta.