VK Nais: Čitava jedna sezona bačena u vodu

|   Sport
Niški klub je, razočaran odlukom o neodigravanju sezone, reagovao saopštenjem u kom se pita kako je moguće da nije pronađem model za odigravanje prvenstva, kako u drugim sportovima.
Foto: VK Nais

Odluka Vaterpolo saveza Srbije da se prvoligaška sezona u muškoj i ženskoj konkurenciji prekine bez utvrđivanja konačnog plasmana naišla je na veoma negativan stav u Vaterpolo klubu Nais. Niški klub je, razočaran ovom odlukom, reagovao saopštenjem u kom se pita kako je moguće da nije pronađem model za odigravanje prvenstva, kako u drugim sportovima, i naglašava da je čitava jedna sezona bačena u vodu. 
“Uprkos vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom smatramo da je mogao biti uložen dodatni napor i pronađena mogućnost da se takmičenje nastavi, prvenstvo privede kraju i sezona učini regularnom. Kao što su neki drugi sportovi pronašli model za nastavak takmičenja, ubeđeni smo da je to moglo da se uradi i u vaterpolu “, navodi se između ostalog u saopštenju.
Niški bazen “Čair” kreće se radom od 01.06. a vaterpolisti Naisa će se vratiti treninzima kako bi uhvatili zalet za najavljenu letnju ligu, ali i za predstojeće turnirske utakmice koje će se eventualno odigravati u pripremnom periodu.