Vlada Srbije investitor izgradnje beogradskog metroa

|   Info
Vlada Srbije biće investitor izgradnje beogradskog metroa, saopšteno je danas posle sednice Radne grupa za izgradnju metroa kojoj predsedava potredsednica Vlade Zorana Mihajlović.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Ona je rekla da je izgradnja dve linije metroa u Beogradu jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Srbiji i "najveći infrastrukturni projekat u modernoj istoriji Beograda", saopšteno je iz kabineta Zorane Mihajlović.

"Zato smo odlučili da Vlada Srbije kao investitor izabere posebnog finansijskog savetnika za ovaj projekata, dok će grad Beograd izabrati tehničkog savetnika, koji će zajedno pratiti čitav projekat. Smatramo da je ovo najbolji model za realizaciju", navela je Zorana Mihajlović.

Potpredsednica Vlade dodala je i da će biti potrebno obezbediti i zakonodavni okvir kako bi čitav projekat izgradnje dve linije metroa u prestonici Srbije bio realizovan na najbolji mogući način.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kabineta predsednika Srbije, državni sekretari i pomoćnici ministarke u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavnici Železnica, kao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

 

Foto: FoNet