Vrtići u Beogradu spremni da dočekaju decu u ponedeljak

|   Info
Beogradski vrtići potpuno spremno dočekuju decu u ponedeljak, kada ponovo u predškolske ustanove kreće oko 13.500 mališana, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, preneo je Beoinfo.

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

"Sva zaštitna oprema je nabavljena, roditelji su obavešteni o merama koje moraju da poštuju, zaposleni su spremni, hrana je poručena", rekao je Gak nakon sastanka sa direktorima 17 beogradskih predškolskih ustanova uoči ponovnog otvaranja vrtića koji su zbog epidemije virusa korona bili zatvoreni od 16. marta.

Gak je istakao da je Sekretrijat nabavio 100.000 jednokratnih i 17.000 perivih maski za zaposlene, 100.000 pari rukavica, 450 dezo barijera, 350 beskontaktnih toplomera, 1,8 tona natrijum hipohlorita za dezinfekciju površina, 1.000 litara alkohola, 600 vizira, po 200 skafandera i mantila za medicinske sestre na preventivi za potrebe soba za izolaciju.

On je poručio da se u ponedeljak primaju deca sa potvrdom pedijatra da su zdrava, potvrdom roditelja od poslodavca da moraju da se vrate na posao, uz obavezu da roditelji prilikom dolaska u vrtić nose zaštitne maske i rukavice.