Vučić: Beograd metropola regiona

|   Info
Izgradnja "Beograda na vodi" doneće veliki novac gradu i Srbiji, a Beograd postaje metropola za ceo region Jugoistočne Evrope, a samo novi šoping mol koji se gradi biće 7,5 puta veći od "Ušća" i jedan od najvećih u svetu, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

On je, tokom posete zgradi "Bela vista", koja bi trebalo da bude završena i useljena u junu, rekao da je svih 228 stanova prodato, a da su gotovo svi prodati i u susednoj pod imenom "Park vju".

Ovo je najveće gradilište u ovom delu Evrope, na njemu su 1.544 radnika, konstatovao je Vučić.

Prema njegovim rečima, na proleće će se početi graditi novi most, umesto dosadašnjeg Starog savskog, što je projekat vredan 70 miliona evra, a osim za vozila, imaće i pešačke i biciklističke staze, kao i deo za metro liniju.

Vučić je, objašnjavajući neophodnost početka gradnje metroa, istakao da se u Beogradu svake godine registruje 35.000 novih automobila, što znači da je standard građana povećan, jer je prosečna plata u glavnom gradu 600 evra.

On je podsetio da Beograd danas ima budžet za 300 miliona veći nego pre pet godina, a da će se narednih godina još povećavati.

Za Trg Republike Vučić je rekao da će, kada se završi "izgledati veličanstveno", a da će gondola "biti najveća atrakcija u Beogradu koja će privući turiste i dramatično povećati prihode grada".

On je dodao i da je namera vlasti da u dogovoru sa evropskim partnerima pronađe novac za rekonstrukciju čitave kalemegdanske tvrđave.