Vučić, Rama i Zaev u Novom Sadu

|   Info
Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerima Albanije i Severne Makedonije Edijem Ramom i Zoranom Zaevim biće održan danas u Novom Sadu, a glavna tema je uspostavljanje "malog Šengena" radi boljeg povezivanja tržišta regiona koje obuhvata 20 miliona ljudi.
Foto: buducnostsrbijeav

 

Izvor: FoNet, RTS

Rama i Zaev sinoć su se sastali sa Vučićem i premijerkom Anom Brnabić i prošetali ulicama Novog Sada, preneo je RTS.

"Srećan sam što smo počeli da brinemo o sebi, što ne moramo uvek da imamo tutora već što sami možemo da razgovaramo i da se, kao sad u Novom Sadu, dogovaramo o dobroj budućnosti za naše ljude, za naše radnike, za naše seljake i pre svega za mlade ljude, da ostanu u našim zemljama, a ne da idu trbuhom za kruhom", rekao je Vučić.

Zaev je ukazao da je potrebno da se saradnja što više unapredi, jer postoji ogroman kapacitet koji, kako je rekao, do sada nije iskorišćen.

"Pre svega, sjajno je da smo svi ovde i samo pokušavamo da razmotrimo teme o kojima smo razgovarali i razgovarali i razgovarali u mnogim prilikama sa našim evropskim prijateljima", rekao je Rama.

Premijeri Albanije i Severne Makedonije doputovali su sinoć, a na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu dočekala ih je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Vučić i Ana Brnabić priredili su večeru gostima, a nakon toga prošetali su ulicama Novog Sada.