Zatvara se Palilulska pijaca

|   Info
Od ponedeljka, 23. marta, biće zatvorena Paliluska pijaca, dok će ostale pijace na teritoriji Beograda raditi samo četvrtkom, petkom i subotom od 8 do 15 sati, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Prema rečima Vesića, na Palilulskoj pijaci "ostaje da radi samo supermarket koji se nalazi na poslednjem nivou".

"Što se ostalih pijaca tiče, koje su ili otvorene ili poluotvorene, one će raditi samo tri dana i to četvrtak, petak i subotu od 08.00 do 15.00 sati", precizirao je Vesić.

Kako je istakao, deo prodavaca na pijacama koji imaju više od 65 godina, a sada zbog odluke Vlade ne mogu da izlaze iz svojih kuća, neće izgubiti svoje tradicionalne tezge, niti će ih plaćati, ukoliko ne rade.

On je dodao da će od danas svi parkovi koje održava JKP Zelenilo Beograd biti zatvoreni, prenosi Beoinfo.

Vesić je istakao da se u Beogradskoj areni trenutno odvija najveća logistička operacija u novijoj istoriji Beograda.

"Samo danas i sutra u Arenu će ući oko 100 šlepera sa robom. Od utorka 700 stotina volontera iz gradske uprave Grada Beograda počinje pakovanje paketa sa najosnovnijim namirnicama za penzionere", najavio je Vesić.

Svaki paket imaće 11 proizvoda i biće težak oko osam kilograma, rekao je Vesić i naglasio da će paketi biti upućivani centrima za socijalni rad gradskih opština.

Počev od narenog četvrtka, pa u narednih 10 dana, ovu pomoć dobiće i 173 hiljade penzionera koji imaju penziju nižu od 30.000 dinara, dodao je Vesić.