Završava se dezinfekcija vrtića

|   Info
Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je danas da se svi javni objekti i ustanove dezinfikuju i da bi danas trebalo da bude završena dezinfekcija svih vrtića.

 

Izvor: FoNet, RTS, Beoinfo

Nikodijević je za RTS naveo da je reč o 434 objekta u kojima će ponovo boraviti deca i da ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju dezinfikuju i ostale javne ustanove, pre svega domove zdravlja, bolnice, kovid-ambulante, prenosi Beoinfo.

On je dodao da je Zavod do sada dezinfikovao tri i po miliona kvadratnih metara zatvorenog prostora, kao i da svakoga dana vrši dezinfekciju vozila gradskog prevoza i ambulantnih vozila Hitne pomoći, pa se procenjuje da su do danas hemijski obradili više od 35.000 vozila.

Prema njegovim rečima, svi tržni centri i drugi prodajni objekti dužni su da, prema preporukama Štaba za vanredne situacije, samostalno izvrše dezinfekciju čitavog prodajnog prostora pre otvaranja.

Nikodijević je podsetio i da je završena dezinfekcija svih gradskih javnih površina, kao i postojećeg mobilijara u parkovima.