34. Beogradski maraton - postepeno vraćanje normalnom životu

|   Život
Na ulicama glavnog grada u toku je 34. Beogradski maraton na kome učestvuje oko 5.000 takmičara, a start trke su ispred crkve Svetog Marka označili predsednica počasnog odbora ministarka Darija Kisić Tepavčević, gradonačelnik Zoran Radojičić i član Kriznog štaba epidemilog Predrag Kon i direktor maratona Dejan Nikolić.
Foto: FoNet/Zoran Mrđa

 

Izvor: FoNet

Beogradski maraton se ove godine, u uslovima pandemije, održava bez uobičajenog dečjeg maratona i Trke zadovoljstva, a izostao je zajednički masovan start, a broj učesnsika smanjen je na oko 5.000 učesnsika.

"Sa oko 10.000 hiljada onih koji su želeli da učestvuju, od čega je 3.500 trebalo da bude iz čak 70 zemalja sveta, sveli smo se na oko 5.000 domaćih učesnika - 4.000 polumaratonaca i 1.000 maratonaca", rekao je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je ocenio je da ovogodišnji Beogradski maraton simbolično predstavlja postepeno vraćanje normalnom životu nakon višemesečnih ograničenja i eidemioloških mera.

Tok maratona prate izmene saobraćaja i režima gradskog prevoza koje će trajati do 17 časova, a detaljan plan Sekretarijat za javni prevoz objavio je na internet stranici gradske uprave http://www.beograd.rs/lat/beoinfo/1783774-izmene-rezima-javnog-prevoza-zbog-beogradskog-maratona/#prettyPhoto.

Foto: FoNet/Zoran Mrđa