ANKETA: Da li vas nervira bahato parkiranje vozača u Beogradu?

|   Život
Bilo da je leto ili zima, centar grada ili pak prigradsko naselje, svedoci smo svakodnevnog bahatog parkiranja vozila na beogradskim ulicama. Nepropisno parkiranja stvara brojne probleme, kako ostalim učesnicima u saobračaju , tako i samim pešacima. Pitali smo građane – da li i u kojim situacijama ih najviše nervira nepropisno parkiranje na ulicama Beograda?

Kazne za nepropisno parkiranje u Beogradu više neće biti ostavljane zadenute za brisače automobila, niti će to više biti posao radnika Parking servisa.

To će ubuduće biti u posao posebnih uređaja, odnosno vozila u koje su uređaji instalirani, koji će vršiti elektronsko očitavanje tablica svih automobila pored kojih prođu, putem video nadzora, pišu mediji.

Zemlje Evropske unije znatno su poboljšale evidentiranje saobraćajnih prekršaja postavljanjem velikog broja nadzornih kamera na svojim putevima. Naši vozači koji planiraju sopstvenim vozilom da krenu na put treba da budu obazrivi, jer je povećana mogućnost da bude zabeleženo kršenje propisa i poslato na postupanje u Srbiju. Na evropskim saobraćajnicama masovno postavljene nadzorne kamere, a građanima stižu uplatnice na adresu. Evidentirano 2.000 prekršaja vozača iz Beograda.

A da li naše sugrađane nerviraju vozači koji se nepropisno parkiraju, istražili smo za kamere KOPERNIKUS televizije!

Savetujemo da se pazite kako u vožnji, tako i kada negde stajete i parkirate. U suprotnom, nemojte da se iznenadite ako vam stigne kazna za nepropisno parkiranje.

Novinar: Ivana Damnjanović