Auto spektakl na Ušću: Kružna trka "Nagrada Beograda Ušće 2019 - Memorijal Mirko Butulija" okupila ljubitelje automobilizma

|   Info
Kružna auto trka pod nazivom „Nagrada Beograda Ušće 2019 – Memorijal Mirko Butulija“ održana je na beogradskom Ušću. Veoma sunčano i toplo vreme nije sprečilo veliki broj posetilaca da bodri i navija za takmičare, kojih je bilo oko 100 iz zemlje i regiona.

Kružna auto trka održana je na stazi dugačkoj 2310 metara na Ušću Save i Dunava, a ovde se trke održavaju preko 50 godina. Oko 100 učesnika borilo se za pehare, a legendarnu trku posmatrali su i brojni posetioci.

U ime porodice Butilija, sin Lazar posthumno je primio priznanje Mirku Butuliji za izuzetan doprinos u organizovanju i razvoju auto i moto sporta.

Učesnik Uroš Brkić ostvario je zapažene rezultete. Osvojio je prvo mesto u klasi 8 i drugo mesto na CEZ-u u klasi 2000 kubika.

“Nagrada Beograda Ušće 2019 – Memorijal Mirko Butulija”, kao tradicionalno evropskotakmičenje u auto sportu, boduje se za plasman Centralno-evropske zone, kao i za Šampionat BiH, zajedno sa Šampionatom i Kupom Srbije.