Beograd kupuje tablete i digitalne udžbenike za osnovca od prvog do četvrtog razreda

|   Info
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da grad ima dovoljno sredstava da kupi tablete i digitalne udžbenike za 66.573 osnovca od prvog do četvrtog razreda, kao i za 1.200 đaka koji idu u specijalne škole.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

U narednih nekoliko nedelja raspisaćemo tender i kupiti 70.000 tableta, koje će dobiti sva deca od prvog do četvrtog razreda. Dobijaće ih preko škola i roditelji će ih kod direktora zaduživati, a kada dete završi četvrti razred moraće da ga vrati u ispravnom stanju, rekao je Vesić za televiziju Kurir.

On je istakao da je dogovoreno da Telekom obezbedi 5.000 rutera sa karticama za besplatni internet, koje će dobiti porodice koje nemaju internet, ili su slabijeg materijalnog stanja pa ne mogu da ga obezbede.

Dodao je da će, u saradnji sa Telekomom, do juna u svim školama u Beogradu biti obezbeđen besplatan internet, tako da će sve biti spremno za kupovinu digitalnih udžbenika, a u maju će biti raspisan tander za njihovu nabavku.

Udžbenike će birati škole, a mi ćemo definisati cene po kojima ćemo ih kupovati od izdavača i koje  će biti niže od maloprodajnih, tako da će svako dete u Beogradu dobiti kod kojim će moći da koristi udžbenik, naveo je Vesić, prenosi Beoinfo.