Beograd očekuje nagradu u vidu donošenja nekih mera

|   Info
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da očekuje da će na današnjoj sednici Кriznog štaba biti posebno vrednovana dobra epidemiološka situacija i tempo vakcinacije u glavnom gradu i da će makar Beograd biti nagrađen u vidu donošenja nekih mera ako već ne mogu drugi gradovi i lokalne samouprave.
Foto: Služba za saradnju sa medijima Vlade Srbije

 

Izvor: FoNet, TV Pink, Beoinfo

Vesić je za TV Pink ocenio da su građani Beograda to zaslužili i da je zato potrebno polako omogućavati privredi da ponovo radi.

On je, kako prenosi Beoinfo, naveo i da dobar tempo vakcinacije imaju i Novi Sad, Niš, Užice, Sremska Mitrovica.

Vesić smatra kako "postoji jasna veza" između broja vakcinisanih i broja zaraženih zato je sada potrebno mere određivati po regionima.

"One lokalne samouprave i građane koji su se odazvali vakcinaciji treba više nagraditi", sugerisao je Vesić .

Ocenio je da je u Beogradu najbolja situacija u pogledu vakcinacije kada su u pitanju regioni u Srbiji -zaključno sa jučerašnjim danom je registrovano vakcinisano 593.693 vakcinisanih, a po njegovoj oceni tokom današnjeg dana, a najkasnije sutra biće ih 600.000, što je 42,7 odsto ukupnog broja punoletnih Beograđana.

Dosad je su date i 427.763 druge doze, što je 30,7 odsto ukupne populacije.

"To znači da ćemo u narednih sedam dana imati trećinu ukupne punoletne populacije 33,33 odsto, dakle svaki treći građanin Beograda će biti revakcinisan", istakao je Vesić.