Beogradski bezbednosni forum 2019: U potrazi za pravdom u svetu podela

|   Info
Jugoistočni region, u kome se nalazi Srbija, više je pogođen klimatskim promenama nego bilo koji drugi region u Evropi. Na Beogradskom bezbednosnom forumu koji se održava od 16.-18. oktobra istaknuta je važnost ovog problema i pokrenuta strategija u zaštiti od klimatskih promena koje nas očekuju u budućnosti.

Jedan od najprestižnijih događaja u oblasti bezbednosti i spoljne politike u jugoistočnoj Evropi, Beogradski bezbednosni forum (BSF) održava se od 16.-18. oktobra pod sloganom „U potrazi za pravdom u svetu podela“, a na temu klimatskih promena i kako one utiču na Srbiju govorio je Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine.

Pored ministra na tribini je govorio i prof. dr Vladimir Đurđević sa Meteorološkog Instituta, koji je istakao da je svake godine sve toplije, kao i to da nas očekuju klimatske promene u budućnosti i da se za to moramo pripremiti.Ova tribina je pokrenuta kao inicijativa skretanja pažnje građana Srbije o klimatskim promenama koje se događaju u celom svetu. Beogradski bezbednosni forum (BSF) je jedini događaj ovog tipa koji organizuju tri organizacije civilnog društva - Beogradski fond za političku izuzetnost, Evropski pokret u Srbiji i Beogradski centar za bezbednosnu politiku.