Beskućnicima podeljene brošure sa informacijama

|   Info
Sekretarijat grada Beograda za socijalnu zaštitu izradio je liflete za beskućnike, a volonteri Crvenog krsta obilaze haustore i mesta gde se obično nalaze lica koja žive bez krova nad glavom i daju im sve potrebne informacije kako da ostvare svoja prava i gde da potraže smeštaj, saopštio je danas Sekretarijat.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Kako postoji potreba da se u zimskom periodu obezbedi veći stepen podrške za ugrožena odrasla i stara lica, posebno kategoriju beskućnika, Grad Beograd je na vreme još tokom letnjih meseci napravio sveobuhvatan plan zbrinjavanja lica bez doma, istakla je gradska sekretarka Nataša Stanisavjević.

U brošurama se nalaze obaveštenja o tome gde beskućnici mogu da se jave i ostvare pravo na socijalnu pomoć, obrok, tople napitke, zatim kada je radno vreme prihvatilišta i slično.

Zbog predstojećih najavljenih niskih temperatura informisali smo beskućnike o pravima i uslugama koje mogu da ostvare. Volonteri su obilazili Skadarsku ulicu, pijacu Bajloni, Francusku ulicu, prolaz na Terazijama i Zelenom vencu i tom prilikom podelili podatke o pomoći koje mogu koristiti  tokom hladnih dana, dodala je Stanisavljević.

Pored objekta Prihvatilišta za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, širimo mrežu ustanova socijalne zaštite kako bismo mogli da pružimo pomoć i podršku svima kojima je to potrebno, na prvom mestu da vodimo računa o beskućnicima, odnosno licima bez doma, a Crveni krst je uradio informator sa svim drugim važnim informacijama, kao i brošuru o zaštiti od virusa korona, rekla je ona, prenosi Beoinfo.