Brnabić sa predstavnicima Sindikata uprave Srbije

|   Info
Predsednica vlade Ana Brnabić rekla je da će vlada uputiti preporuku svim jedinicama lokalne samouprave da isplate jednokratnu pomoć zaposlenima u javnoj upravi od po 10.000 dinara, ukoliko za to imaju sredstva u budžetima.
Foto: FoNet/Vlada

 

Izvor: FoNet

Ana Brnabić je na sastanku sa predstavnicima Sindikata uprave Srbije izjavila da je vlada saglasna sa predlogom sindikata da zaposleni sa srednjom i nižom stručnom spremom u lokalnoj samoupravi od 1. januara osnovicu uvećaju za 401,88 dinara neto, umesto za 384,41 dinara.

Predstavnici sindikata odmah će početi razgovore sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouoprave u vezi sa uvećanjem dnevnica za službena putovanja zaposlenih, saopšteno je iz vlade.

Sindikat i Ministarstvo će izraditi zajednički predlog o visini tih dnevnica, kako za službena putovanja u okviru Srbije, tako i za službena putovanja u inostranstvo.

Sastanku je prisustvovao i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, koji je nastavio razgovor sa sindikatom u vezi sa koeficijentima na osnovu kojih će se obračunavati plate svim zaposlenima u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar